Дигитализиране на документацията в Б Браун България

Благодарение на внедряването на системата за дигитално управление на документи DocuWare, Б Браун България успява да дигитализира своята документация и да я управлява по-ефективно. Така компанията се придържа към най-съвременните стандарти за качество и успява да оптимизира работата на множество свои служители.

Case study image
Case study image

Кои са Б Браун България

B. Braun е световен лидер в изработването на медицински и фармацевтични стоки. Компанията е основана през 1839 в немския град Мелзунген и понастоящем има производствени центрове в повече от 60 страни, както и 63 000 служители в цял свят.

Б Браун България е учредена в началото на 2007, като основна цел на компанията е да бъде предпочитаният партньор в здравния сектор за пациенти, клиенти и служители. Понастоящем в нея работят около 70 професионалисти от различни медицински области.

Понастоящем Б Браун България предлага продукти и решения в сферата на кардиоторакалната, спиналната, абдоминалната хирургия и неврохирургията; лечение на диабет, екстракорпорално кръвно лечение, интервенционална съдова терапия и други.

Illustration

Проблемни звена преди въвеждането на DocuWare

Повече от десетилетие служителите в отдели Администрация, Тръжни процедури, Compliance и Quality Management разчитат изцяло на хартиени носители, класирани в папки, тетрадки и т.н. Работата с разпечатани договори, фактури, заповеди и кореспонденция води до натрупването на огромен, хаотичен и труден за търсене архив. Работните процеси, свързани с него, са тромави, времеемки и оставящи възможности за допускане на множество грешки.

Сред основните проблемни звена са:

 • Бавно одобрение на хартиените документи

 • Трудно класиране и систематизиране на документите в папки

 • Често допускане на грешки при номерирането на командировъчни и поща

 • Трудно осъществяване на точни справки

Търсени решения и функционалности

През 2018 ръководството на Б Браун България решава да сложи край на работата с папки и разпечатани листа, и започва търсенето на софтуерно решение, което да улесни значително управлението на документация и бизнес информация в компанията.

Сред най-важните функционалности, които търсят тогава, са:

 • Бързо и лесно одобрение на документи

 • Бързи и лесни справки

 • Мобилна версия на решението

Illustration

Въвеждане на DocuWare в Б Браун България

„Спряхме се на DocuWare, защото продуктът напълно покриваше изискванията ни, освен това цената на услугата е конкурентна“, обяснява Искрена Йорданова, Pricing Specialist в Б Браун България.

„Започнахме да използваме системата в края на 2018. Преходът към работа с DocuWare беше много плавен и лесен. Запознахме екипа на Немечек България с нашите работни процеси и се радвам да кажа, че те бяха изключително отзивчиви във всичко. Настроиха системата спрямо изискванията ни, а ние обучихме колегите и те бързо влязоха в ритъм“, допълва тя.

Избрахме DocuWare, защото системана напълно отговаря на нашите изисквания. На пазара има и други подобни софтуерни решения, но те предлагат функционалности, които не са за нас. Те са пригодени за огромни предприятия със структура, която при нас не съществува. Освен това, цената им е убийствено висока“, обяснява Пламен Младенов, Managing Partner в Promex Group.

DocuWare бива използван за управление на следните документи и процеси в компанията:

 • Входяща и изходяща кореспонденция

 • Заповеди за командировка в страната и чужбина

 • Искане за създаване на нови клиенти

 • Одобрение на търгове

 • Спонсорства и образователни събития

 • Прехвърляне на стоки от ОС в склад Демо

 • Искане за предоставяне на мостри и демо продукти

Резултати от въвеждането на DocuWare в Б Браун България

Благодарение на имплементирането на системата са решени всички основни проблеми в работните процеси в Б Браун България.

В резултат от работата с DocuWare:

 • Документите са правилно подредени в централизиран дигитален архив

 • Не се допускат грешки (грешни номера на документи, загуба на документи и др.)

 • Лесно и бързо биват откривани точните документи и информация

 • Безпроблемно одитиране на фирмената информация и процеси

Заключение

Успешното имплементиране на DocuWare напълно променя и значително подобрява работата в няколко от големите отдели на Б Браун България.

Професионалистите в тях управляват документите по-лесно, откриват нужната информация по-бързо и са готови за всички фирмени одити.

Това е поредното доказателство, че DocuWare е подходяща за всички компании, които се стремят към оптимизация на времето и ресурсите си. Нашите специалисти ще ви помогнат да намерите най-точното решение за вашата компания, като направят aнализ на работните процеси и идентифицират основните фактори, които пречат на ефективната ви работа.

Имате ли въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас!

Case study cover
Изтеглете като PDF файл

Имате ли въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас!