Дигитализиране на документацията в МБАЛ „Света София“

Благодарение на внедряването на системата за управление на документи DocuWare, МБАЛ „Света София“ успява да дигитализира своята документация и да я управлява по-ефективно. Така болницата се придържа към най-съвременните стандарти за качество и успява да оптимизира работата на множество свои служители.

Case study image
Case study image

Кои са МБАЛ „Света София“

Многопрофилна болница за активно лечение „Света София“ е естественият приемник на регистрирания през 1992 медицински център „Света София“. През 2006 започва официалната история на болницата, като основните цели остават същите – предоставяне на специализирана медицинска дейност в уютна, модерна обстановка с оборудване на най-съвременно ниво и осъществяването на лечение от специалисти с европейска квалификация.

Многопрофилна болница за активно лечение „Света София“ е естественият приемник на регистрирания през 1992 медицински център ”Света София”. През 2006 започва официалната история на болницата, като основните цели остават същите – предоставяне на специализирана медицинска дейност в уютна, модерна обстановка с оборудване на най-съвременно ниво и осъществяването на лечение от специалисти с европейска квалификация.

Illustration

Проблемни звена преди въвеждането на DocuWare

В продължение на години управлението на информацията в МБАЛ „Света София“ става ръчно и със записки в Excel, трупайки голям хартиен архив, който става все по-труден за подреждане и поддръжка.

Сред основните проблемни звена са:

 • Сложно класиране и систематизиране на документите

 • Трудно и времеемко търсене на документи

 • Трудно следене и спазване на упоменати в документите срокове

Търсени решения и функционалности

С огромното нарастване на обема на хартиената документация и всички свързани с това неудобства, ръководството на МБАЛ „Света София“ започва да търси подходящо софтуерно решение, което да улесни управлението на документи.

Основните функционалности, към които се стремят тогава, са:

 • Възможност за автоматизация на работни процеси

 • Бързо и удобно търсене на съдържание

 • Възможност за едновременна екипна работа

 • Работа в Cloud

 • Удобен интерфейс

Illustration

Резултати от въвеждането на DocuWare в МБАЛ „Света София“

В МБАЛ „Света София“ започват да използват DocuWare в началото на 2020, след като се убеждават, че системата за управление на документи и бизнес информация предоставя всички ключови функционалности, които са им нужни.

Специалистите от болницата споделят, че благодарение на автоматизираните процеси и достъпът до централизиран дигитален архив, тяхната работа е станала значително по-ефективна. Също така задачи, които преди това са отнемали часове, в момента могат да бъдат осъществени буквално за секунди. Сред някои от най-важните за тях подобрения на управлението на документи са още възможността за OCR и отличната възможност за работа в Cloud.

В резултат МБАЛ „Света София“ успяват:

 • Бързо и лесно да търсят документи

 • Да достъпват дигиталния архив отвсякъде, по всяко време

 • Няколко човека от екипа да работят едновременно по един и същи документ

 • Рядко да допускат грешки при работа с документи и фирмена информация

 • Лесно и сигурно да контролират правата за достъп

 • Бързо да обучават нови колеги за работа със системата

Заключение

Успешното имплементиране на DocuWare напълно променя и значително подобрява работата в няколко от отделите в МБАЛ „Света София“.

Професионалистите в тях управляват документите по-лесно, откриват нужната информация по-бързо и могат да си взаимодейства по-ефективно на екипно ниво.

Това е поредното доказателство, че DocuWare е подходяща за всички компании, които се стремят към оптимизация на времето и ресурсите си. Нашите специалисти ще ви помогнат да намерите най-точното решение за вашата компания, като направят aнализ на работните процеси и идентифицират основните фактори, които пречат на ефективната ви работа.

Имате ли въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас!

Case study cover
Изтеглете като PDF файл

Имате ли въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас!