Обратно към всички статии

7 нови отличия за DocuWare и 25-години успешно партньорство с Немечек България

26.02.2024

| Новини
7 нови отличия за DocuWare и 25-години успешно партньорство с Немечек България

7 от 7

25 години българо-немско сътрудничество

Златно партньорство

Традиционно, всяка следваща година е по-силна от предишната за DocuWare. 2023 г. и 2024 г. обаче имат своето специално място в дългата история на компанията и продукта. Ето защо.

7 от 7

2023 беше специална година за DocuWare – компанията отпразнува своята 35-годишнина, а продуктът бе отличен със 7 престижни награди за софтуерни решения за управление на документи и автоматизация на работния процес, връчени от различни независими организации в Германия, Великобритания, Испания, Франция и САЩ.

Ето и пълният списък с отличия, получени от DocuWare през 2023 г.:

•    Accounts Payable/Invoice Processing Product of the Year на Document Manager Awards в Лондон
•    Large Business of the Year на ThinkDutchess Business Excellence Award в САЩ
•    Frank Award for Best ECM/Document Management Software Provider в САЩ
•    Cloud Ecosystem SaaS Leader Award в Берлин
•    Националната технологична награда за най-добро DMS решение в Испания
•    DataMaster Lab за цялостно EDM решение, опростена облачна интеграция и усъвършенствана автоматизация на процеса на документи на търговското изложение Solutions в Париж

„Получените през миналата година награди несъмнено са висока оценка за усилията и резултатите на екипа ни и за качествата на българските ИТ професионалисти в по-общ план. Голямото признание за нас обаче е доверието на партньорите ни от DocuWare. Четвърт век на устойчиво сътрудничество с глобален лидер само по себе си е голямо постижение. Но още по-значеща за нас е стратегическата ни роля на партньор, който носи стойност, а не просто на изпълнител на конкретни задачи и ние сме горди, че сме я заслужили.”, споделя Георги Брашнаров – основател и изпълнителен директор на Немечек България. 

25 години българо-немско сътрудничество

През 2024 г. се навършва четвърт век от началото на сътрудничеството между немските иноватори DocuWare (придобити през 2019 г. от японския гигант Ricoh) и Немечек България. Основната част от софтуерния продукт се разработва именно от българския R&D екип, а компанията предлага и консултации, внедряване и поддръжка на софтуера като местен дистрибутор. През 2020 година в България е открит и новият съпорт център за клиентите на DocuWare. Така у нас се покрива целия ĸpъг от дейности – oт paзpaбoтвaнeтo нa cиcтeмaтa, пpeз пpeдлaгaнeтo и внeдpявaнeтo й нa бългapcĸия пaзap дo тexнoлoгичнoтo ĸoнcyлтиpaнe нa ĸлиeнтитe и нa външни пaзapи.

"Партньорството ни с Немечек България е много силно и близко, сякаш работим врата до врата. Екипът в България има много важна роля за стратегическото развитие на системата и носи сериозни отговорности. Винаги можем да разчитаме на тях, на високия им професионализъм, на това, че имат дълбоки познания в технологията и винаги са в час с последните тенденции, на стабилността им, дори когато работим с много кратки срокове и предизвикателни задачи. Не на последно място по важност е откритата и ясна комуникация помежду ни.", обобщава Михаел Бергер, президент на DocuWare Group. 

"Работата върху DocuWare е изключително интересна и предизвикателна.", споделя главният директор на R&D дивизия DocuWare в Немечек България – Станимир Атанасов. "DocuWare съществува в консервативен бизнес сегмент, в който потребителите не обичат промените и търсят максимална сигурност за своите документи. И въпреки това, развитието на системата на моменти е доста авантюристично, като успяваме да постигнем баланс между технологичните новости и гарантиране на сигурността. Когато започнахме работа в Cloud преди 12-13 години, срещахме най-вече песимизъм сред потребителите. Но с подобряване и на нашата услуга, и на технологиите, отношението се промени толкова много, че днес 3/4 от продажбите на DocuWare са на Cloud. Но тъй като трябва да отговорим на абсолютно всички изисквания на клиентите, ние продължаваме да развиваме системата и в On-Premise вариант. Защото винаги ще има компании и организации (банки, държавни институции), които ще се стремят към дигитализацията и нейните удобства, но няма да могат да си позволят документите им да бъдат извън рамките на държавата."

Златно партньорство

От 1999 г. насам технологичното сътрудничество между DocuWare и Немечек България се разширява и задълбочава поетапно, а още от 2000-та г. търговският екип на Немечек България предлага и внедрява системата у нас. Понястоящем нашата компания е и DocuWare Gold Partner, което говори ясно както за измеренията на търговското ни партньорство, така и за постигнатото през всички тези години.

Нашите експерти работят активно за популяризиране на дигиталната трансформация сред множество фирми и организации, като в резултат днес на DocuWare се доверяват български и международни компании от различни индустрии (Нова Телевизия, Би Браун Медикъл, Монди Стамболийски, Tymbark Bulgaria), банки и финансови институции (ОББ, ББР, Търговска банка Д), държавни институции и общини (Народно събрание, Община София, Община Варна, Община Бургас), болници, библиотеки, университети и др.

"Радваме се, че имаме възможността да работим с толкова много и толкова различни компании и организации. Независимо дали става дума за фирма с петима служители, за Община Варна, или за администрацията на болница като МБАЛ "Света София", ние отделяме еднакво внимание, за да изчистим всеки детайл при имплементирането на продукта. Нашата експертиза, както и изключително гъвкавите настройки на системата DocuWare, дават възможност всички наши клиенти не просто да променят, а значително да подобрят ефективността на всички работни процеси, свързани с документация.", споделя Веселка Данчева, директор на търговския отдел в Немечек България.

Развитието на DocuWare и на българо-немското партньорство продължава на пълни обороти и в този момент. Колко награди ще получи системата и какви нови функционалности ще предложи на клиентите си DocuWare през 2024 г.? Уверени сме – най-доброто предстои.

contact-us

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Име и фамилия*

Имейл*

Телефон*

С какво можем да Ви помогнем?*

Изпращайки своите контакти, вие ни предоставяте правото да съхраняваме и използваме данните ви за целите на вашата заявка, както и за последваща информация, свързана с предстоящи събития и активности на Немечек България. Съобразно действащото законодателство, вие имате възможност да прекратите предоставеното право по всяко време.