Обратно към всички статии

Облачните решения на DocuWare гарантират безпроблемна дистанционна работа

Облачните решения на DocuWare гарантират безпроблемна дистанционна работа

След драстичните мерки, въведени по-рано тази година заради пандемията от COVID-19, все по-често потребители се възползват от облачните решения на системата за управление на документи и автоматизация на процеси DocuWare.

От месец март насам все повече екипи се ориентират към изцяло дистанционен модел на работа, затова и търсенето на облачни решения за управление на документи е по-сериозно от всякога. Броят на нови DocuWare потребители, работещи в облачна среда, се е увеличил с 24,3% в сравнение със същия период от 2019. Това увеличение се дължи най-вече на организации, които никога преди не са работили изцяло дистанционно, но днес имат нужда от сигурна система за управление на документи и работни процеси за своите екипи.

При първата вълна от обявено в различни държави извънредно положение, в DocuWare отбелязаха непрекъснато увеличение на потреблението на облачната платформа, като всяка седмица бяха добавяни милиони нови документи, а десетки хиляди нови потребители се запознаваха с бизнес решението. Увеличението на този показатели през месец септември е съответно с 50% и 30%, а все повече компании се доверяват на DocuWare като идеалното облачно решение за работещите дистанционно екипи.

“В настоящия момент видът управление на документи, който предлагаме, е изключително търсен, защото гарантира сигурно архивиране и достъп до документи. Но също така дава възможност на работещи дистанционно екипи да комуникират в реално време”, обяснява президентът на DocuWare д-р Михаел Бергер. Продуктът може бързо да бъде персонализиран, за да отговаря на специфични бизнес нужди, което го позиционира като отлично решение за малките и средни фирми. “Нашият фокус е върху лесната употреба на DocuWare, затова и времето за усвояване на работата с него е толкова кратко. В днешните реалности това пък е от голяма полза за всяка фирма”, допълва Бергер.

Според проучване на IBM*, през 2022 броят на работещите дистанционно професионалисти ще достигне 2 милиарда. Все по-ясна е бизнес тенденцията фирмите да търсят сигурно софтуерно решение за работещите от вкъщи служители. Тази тенденция бе подчертана допълнително от COVID-19 пандемията.

През юни тази година DocuWare проведе проучване сред 500 американски мениджъри и собственици на фирми. Целта беше да се разбере как те се справят с осигуряването на нужните решения за работещи дистанционно служители. И въпреки че общо 73% от участниците определят облачните инструменти като “много” или “изключително” полезни по време на пандемията от COVID-19, едва 29% от тях описват фирмата си като “изцяло подготвена” за напълно дистанционната работа. За сравнение - 18% от включилите се в проучването компании описват себе си като “слабо подготвени” или “напълно неподготвени”, а 21% от тях не използват никакви инструменти за дистанционна екипна работа.

До момента почти всички бизнес сектори са се адаптирали към дистанционната работа, като според прогнозите на DocuWare все повече клиенти ще се насочват към облачната платформа. Особено с новите решения на DocuWare, разработени специално за да помогнат на професионалистите да се справят с пандемията от COVID-19.


*https://www.ibm.com/topics/mobile-workforce

contact-us

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Име и фамилия*

Имейл*

Телефон*

С какво можем да Ви помогнем?*

Изпращайки своите контакти, вие ни предоставяте правото да съхраняваме и използваме данните ви за целите на вашата заявка, както и за последваща информация, свързана с предстоящи събития и активности на Немечек България. Съобразно действащото законодателство, вие имате възможност да прекратите предоставеното право по всяко време.